CRM is het systeem dat je in staat stelt georganiseerd en geconcentreerd te werken. Het helpt je om jouw klanten te volgen en hun behoeften te begrijpen. Met een goed CRM-systeem heb je gemakkelijk toegang tot alle informatie met betrekking tot een enkele klant, wat tijd bespaart, de efficiëntie verhoogt en de klantenservice verbetert.

Wat is CRM?

Het acroniem CRM staat voor “customer relationship management”. Een CRM-systeem is een tool die je helpt de relaties tussen jouw bedrijf en je klanten te beheren. Het stelt je in staat informatie over elke klant te verzamelen en op te slaan en na te gaan hoe ze met jouw bedrijf omgaan. Je kunt de door een CRM-systeem verzamelde gegevens ook gebruiken om rapporten te genereren die je kunnen helpen trends te identificeren in hoe goed jouw bedrijf het in het algemeen doet.

CRM is het systeem dat je in staat stelt georganiseerd en geconcentreerd te werken. Het helpt je om jouw klanten te volgen en hun behoeften te begrijpen. Met een goed CRM-systeem heb je gemakkelijk toegang tot alle informatie met betrekking tot een enkele klant, wat tijd bespaart, de efficiëntie verhoogt en de klantenservice verbetert.

Organisatie van CRM systemen

Een CRM-systeem kan je helpen georganiseerd te blijven en het voor jouw team makkelijker te maken om te communiceren. Als eigenaar van een klein bedrijf heb je een manier nodig om alle belangrijke informatie met betrekking tot jouw klanten, leads en verkoop bij te houden. Dit omvat:

  1. Contacten – Iedereen die interactie heeft gehad met jouw bedrijf.
  2. Leads – Mensen die geïnteresseerd zijn in wat je te bieden hebt, maar nog niet klaar zijn om te kopen.
  3. Klanten – Mensen of bedrijven die al bij je hebben gekocht of een van jouw producten/diensten hebben gebruikt.
  4. Verkoop – Transacties tussen jouzelf en een andere partij (bv. wanneer iemand iets koopt in jouw winkel) 
  5. Marketing – Alle marketingcommunicatie die door jouw bedrijf wordt verstuurd (bv. e-mailnieuwsbrieven)
  6. Verkoopteam – De mensen die in de frontlinie van de klantendienst werken.

Een goed CRM-systeem

Een goed CRM-systeem kan de geschiedenis bijhouden, inclusief notities en gesprekslogboeken. Geschiedenis is een belangrijk onderdeel van wat een CRM-systeem doet. Een goede geschiedenis moet interacties kunnen bijhouden vanaf het begin tot op dit moment (en verder als je een cloudsysteem gebruikt). Je moet ervoor zorgen dat jouw gegevens het volgende bevatten:

Klantengeschiedenis – bevat aantekeningen over klanten, eerdere interacties met hen, wanneer ze voor het laatst op enigerlei wijze met het bedrijf in contact zijn geweest (spullen kopen of anderszins) en hoe de interactie verliep. Als er een kans is voor jou om meer te leren over die persoon als een klant – en het voor hen gemakkelijk maken om meer spullen van je te kopen – dan wordt dat hier ook opgenomen!

Betrokkenheid van teamleden – iedereen in jouw team zal een zekere mate van betrokkenheid hebben bij elk stukje informatie dat in de database wordt gelogd, dus deze informatie moet worden vastgelegd naast andere details zoals “wanneer hebben ze deze taak gedaan” of “hoe lang heeft het geduurd”. Het verkrijgen van inzicht in dit gebied is van cruciaal belang, zodat teams effectief kunnen samenwerken en tegelijkertijd hun expertise sneller kunnen laten groeien dan ooit mogelijk was zonder technologische hulp zoals ons platform dat real-time inzicht biedt in de bijdragen van elke individuele gebruiker in de loop van de tijd.

Als je een CRM-systeem wilt proberen voor jouw bedrijf. Probeer dan het CRM-systeem van AFAS!

Door Admin