Egaliseren voor een tegelvloer leidt tot een strak resultaat dat jarenlang goed blijft

Als je van plan bent om een tegelvloer aan te leggen, is het belangrijk om eerst te egaliseren. Egaliseren is het proces waarbij de vloer wordt vlak gemaakt voordat de tegels worden gelegd. Dit is noodzakelijk omdat een ongelijke vloer kan leiden tot problemen zoals voegen die niet goed sluiten en tegels die scheef liggen. In deze blog bespreken we waarom egaliseren zo belangrijk is, hoe het wordt gedaan en of je zelf een egalisatie kunt uitvoeren of dat het beter is om een professional in te huren.

Wat is egaliseren precies?

Egaliseren is het proces waarbij de vloer wordt vlak gemaakt voordat de tegels worden gelegd. Dit wordt gedaan door middel van het aanbrengen van een egalisatielaag, zoals gips of beton, op de bestaande vloer. Hierdoor wordt de vloer op één niveau gelijk gemaakt en worden oneffenheden opgevuld. Hierdoor ben je verzekerd dat de tegels strak en recht worden gelegd.

Hoe wordt er geëgaliseerd voordat een tegelvloer aangelegd kan worden?

Er zijn verschillende manieren om een vloer te egaliseren voordat je een tegelvloer gaat leggen, afhankelijk van de huidige staat van de vloer en de gewenste eindresultaten. Hieronder staan een aantal veel voorkomende methoden:

  • Gips: Dit is een van de meest gebruikelijke methoden voor egaliseren. Gips wordt aangebracht op de bestaande vloer en vervolgens niveau gemaakt met een vlakker. Hierdoor worden oneffenheden en oneffenheden opgevuld.
  • Beton: Beton kan worden gebruikt om een vloer te egaliseren, vooral in grote ruimtes zoals kelders en garages. Hierbij wordt een dunne laag van beton aangebracht op de bestaande vloer en vervolgens niveau gemaakt met een vlakker.
  • Zelf-nivellerend middel: Deze methode is geschikt voor vloeren met een groot niveauverschil. Hierbij wordt een zelfnivellerend middel, dat egaline wordt genoemd, aangebracht op de bestaande vloer, zodat het oneffenheden opvult.

Hoe lang duurt het om te egaliseren voor een tegelvloer?

Hoe lang het duurt om een vloer te egaliseren voordat je een tegelvloer kunt leggen, hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van de ruimte, de huidige staat van de vloer en de gekozen methode voor egaliseren. In een gemiddelde kamer met een gipsmethode, kan het egaliseren van de vloer ongeveer een dag duren, inclusief droogtijd. Gebruik van beton of zelfnivellerend middel kan langer duren, tot wel een paar dagen.

Kan ik zelf egaliseren voor een tegelvloer?

Egaliseren voor een tegelvloer is een precisie klus die veel ervaring vereist. Het is belangrijk om te weten dat een slecht uitgevoerde egalisatie kan leiden tot problemen zoals voegen die niet goed sluiten en tegels die scheef liggen. Hoewel het mogelijk is om zelf een egalisatie uit te voeren, is het vaak beter om een professioneel bedrijf in te huren. Zij hebben de juiste gereedschappen en vaardigheden om de klus snel en efficiënt te voltooien en een perfecte eindresultaten te garanderen.

Laten egaliseren voor een tegelvloer

Egaliseren is een belangrijk onderdeel van het aanleggen van een tegelvloer, zorgt dat de vloer vlak is en de tegels recht kunnen worden gelegd. Er zijn verschillende methoden om een vloer te egaliseren en het duurt ongeveer een dag tot een paar dagen. Het is aanbevolen om een professional in te huren voor het egaliseren tegelvloer voor goede eindresultaten.

 

Door Admin