Je staat op het punt om iemand te bellen, maar op het moment dat je wat wilt zeggen blijkt dat de andere kant jou niet hoort. Grote kans dat er iets mis is met je microfoon. Het kan niet meer werken door verschillende redenen. We nemen ze in dit artikel allemaal met jou door, zodat je het direct zelf kunt oplossen. Als de microfoon defect is en moet worden vervangen kun je een bezoek brengen aan Samsung reparatie Breda.

Op stof en vuil controleren

Wanneer de microfoon bij een telefoon niet meer werkt, is dat meestal doordat het geblokkeerd wordt door stof of ander vuil. Je kunt met behulp van bijvoorbeeld een tandenstoker alles uit de opening van je microfoon verwijderen. Wees daarbij wel voorzichtig, want als je het verder duwt kan het probleem alleen maar erger worden.

Staat de microfoon aan?

Het kan ook zijn dat je microfoon is uitgeschakeld. Dit doe je normaal gesproken nooit, maar dit kan gebeurd zijn door bijvoorbeeld een snelle handeling waarbij je niet goed oplette. Ga naar je geluidsinstellingen en controleer of de microfoon niet uitgeschakeld staat. Ook kun je hier vaak het volume verhogen.

Controleer op hard- en software problemen

Als de microfoon niet vuil is en deze gewoon staat ingeschakeld, kan het zijn dat er mogelijk problemen zijn met je hard- of software. Het is aan te raden om eerst even bij de instellingen te kijken of je telefoon de laatste updates heeft gehad. Als dat niet zo is, installeer deze dan eerst. Dit kan het probleem mogelijk verhelpen.

Als je alles hebt geprobeerd en er is niets dat werkt, ligt het probleem waarschijnlijk bij de microfoon zelf. Om dit te fixen moet deze worden vervangen. Dit kun je laten doen door een reparatiebedrijf.

Door Admin