Hardlopen is een sport waar je erg makkelijk mee kunt beginnen. Je hebt enkel een paar goede schoenen en de juiste kleding nodig en je gaat al de deur uit. Toch zijn er ook een aantal handige accessoires die erg handig zijn bij het hardlopen. Denk hierbij aan goede verlichting in het donker en water om jezelf te kunnen hydrateren. Daarnaast ga je altijd buiten hardlopen, waardoor je rekening dient te houden met het weer en de temperatuur. Om het hardlopen zo plezierig mogelijk te maken, is er één accessoire dat eigenlijk niet kan ontbreken. Benieuwd welke dat is? Lees dan snel verder.  

Neem een waterzak mee

Het maakt niet uit hoe lang je van plan bent om te gaan hardlopen, een waterzak meenemen is zeker aan te raden. Tijdens het hardlopen wil je jezelf goed hydrateren. Je kunt dan natuurlijk één of meerdere drinkflessen meenemen, maar een waterzak is vaak handiger en biedt meerdere voordelen.

Altijd voldoende water

Als je gaat hardlopen, is het aan te raden om minstens 1 tot 2 liter water mee te nemen. Als je een waterfles of bidon gebruikt, heb je er vaak al snel twee of drie nodig. Misschien heb je hier helemaal geen ruimte voor in je rugzak of trailvest. Een waterzak daarentegen is in meerdere formaten verkrijgbaar en is hierdoor altijd groot genoeg. 

Licht van gewicht

Naast dat je altijd voldoende water meeneemt, bespaar je ook behoorlijk wat gewicht met een waterzak. Dit komt doordat een waterzak uit zichzelf erg licht is. 1 bidon of waterfles is al zwaarder dan een waterzak, laat staan als je er nog meer van meeneemt.

Eenvoudig drinken

Ondanks dat je uit een zak moet drinken, gaat het drinken erg eenvoudig. Dit komt doordat een waterzak van een speciaal drinkslangetje is voorzien. Je plaatst de waterzak in je rugzak of trailvest en stelt het slangetje af of de juiste hoogte. Je hoeft de waterzak hierdoor niet de hele tijd uit je rugzak te halen en kunt erg makkelijk water drinken, ook tijdens het hardlopen. 

 

Door Admin