Drenthe

Introductie

In deze blog ga ik je vertellen over de omgeving van Dwingeloo en wat er te doen is voor zowel jong als oud. Zo moet je denken aan overnachten in Drenthe of over de activiteiten in de buurt. Ook ga je iets te weten komen over de eeuwenoude hunebedden in het gebied waar je langskomt tijdens het wandelen of fietsen. Als je geïnteresseerd bent, lees dan vooral verder!

De omgeving

Op zoek naar een hotel in Drenthe? Drenthe is een dunbevolkte provincie waardoor het ideaal is om er tot rust te komen als je de stadse drukte wil ontvluchten. Zo is het hotel in Dwingeloo omgeven door prachtige woeste natuur. Geschikt om te fietsen, te wandelen en te genieten van het natuurlijke gebied. Zo zijn er routes van tientallen kilometers die zowel bewandeld of gefietst kunnen worden voor activiteiten. Deze wegen gaan door bossen, heide en door het dorp van Dwingeloo. Onderweg kun je op de route zogenoemd hunebed bezoeken. Dit zijn overblijfselen van de stenen grafkelders die bewoond werden door boerenvolk, ruim 3000 jaar voor Christus. Als jij een natuurliefhebber bent, is deze ervaring onvergetelijk en betoverend.

Activiteiten in gebied

In de omgeving van nationaal park Dwingelderveld worden elk jaar meer dan honderd activiteiten georganiseerd geschikt voor iedereen. Zo moet je denken aan uitstapjes met een gids, huifkartochten, tochten voor de vroege vogels onder ons en excursies op een paard. Voor de jongeren onder ons worden speurtochten en verjaardagsfeestjes verzorgd. Dit kan allemaal worden gerealiseerd door excursieleiders of vrijwilligers.

Enthousiast?

Resumerend, of je nou toe bent aan rust en vrede of dat je geniet van fietsen en wandelen… het is allemaal te vinden in het hart van de Drentse heide. Hotel De Drentse Liefde zal hoe dan ook positief bijdragen aan deze ervaring.

Door Admin