Fuerteventura

De Canarische Eilanden kunnen rekenen op een geweldige populariteit. Dat geldt niet alleen voor grootmachten als Tenerife en Gran Canaria, maar ook zeker ook bijvoorbeeld Fuerteventura. Voor dit eiland dat zich op ongeveer 100 kilometer voor de Afrikaanse kust bevindt geldt dat ze het hele jaar door kan rekenen op zeer aangename temperaturen. Bovendien heeft ze haar naam ‘sterke wind’ ook helemaal niet gestolen. Dit is één van de redenen waarom dit eiland in de praktijk wordt bestempeld als één van de beste surfbestemmingen van heel Europa. Ben jij ook van plan om dit eiland te ontdekken tijdens een vakantie? Dan is het zonder meer een aanrader om ervoor te kiezen om je even te gaan verdiepen in de interessante informatie die je hieronder aantreft.

Een waar surfparadijs

Eén van de belangrijkste redenen waarom Fuerteventura jaarlijks zo druk wordt bezocht is terug te vinden in het feit dat ze wordt bestempeld als een waar surfparadijs. Wanneer we de naam van het eiland gaan vertalen betekent dat eigenlijk zoveel als sterke wind… en die naam heeft ze helemaal niet gestolen. Op het eiland waait het namelijk zo goed als altijd en dat speelt natuurlijk in de kaart van de wind- en kitesurfers. Eén van de bekendste plaatsen van het eiland waar er naar hartenlust kan worden gesurft is La Pared. De sterke wind zorgt er hier voor dat er vaak sprake is van zeer hoge golven. Daarnaast zal je tot de vaststelling komen dat ook de zonsondergangen hier van een adembenemende schoonheid zijn. Andere surfplaatsen die voor velen tot de verbeelding spreken zijn El Cotillo evenals Corralejo. In ieder geval, wanneer ook jij één van de vele mensen bent die houdt van surfen zal je een vakantie op Fuerteventura ongetwijfeld niet snel vergeten.

La Lajita Oasis Park, een geweldige plaats om te bezoeken met kinderen

Heb je ervoor gekozen om een vakantie naar Fuerteventura te boeken met kinderen? In dat geval mag een bezoek aan het La Lajita Oasis Park absoluut niet ontbreken. In een ver verleden was dit eigenlijk een tuincentrum, maar daar is ondertussen verandering in gekomen. Vandaag de dag gaat deze plaats dan ook door het leven als een heus dierenpark… en wat voor een. Je kan er heel wat dieren spotten waaronder niet alleen apen en giraffen, maar ook olifanten. Bovendien is het eveneens mogelijk om verschillende shows bij te wonen zoals een zeehondenshow en een papegaaienshow. Wil je graag een echt unieke belevenis meemaken? Dan is het de moeite waard om een kamelensafari te ondernemen. Dit is iets wat jong en oud ronduit geweldig vinden.

Een auto huren op Fuerteventura? Absoluut een aanrader!

Ongeacht op welke van de Canarische Eilanden je ook gaat verblijven, het wordt altijd sterk aangeraden om een auto te huren. Zonder een auto zal je namelijk kunnen vaststellen dat heel wat bijzondere plekjes voor jou onontdekt zullen blijven. Zou je dus met andere woorden graag en vooral ook op je eigen tempo kennis willen maken met alle belangrijke, maar vaak ook goed verscholen bezienswaardigheden van Fuerteventura? Dan komt een huurauto altijd uitstekend van pas!

 

Door Admin