Iedereen die een hond heeft kent het wel, de vieze hondengeur die ze soms bij zich dragen. Deze geur kan ook nog eens in huis gaan hangen. Zo ruik je het in huis, maar ook op de bank of in de auto. Dat is geen prettige geur en dat wil je natuurlijk zo snel mogelijk verwijderen. Je visite kan zich hieraan storen, maar voor jou bevorderd dat jouw woongenot ook niet. Maar hoe doe je verwijder je deze geur uit huis?

Hoe ontstaat de hondengeur?

De hondengeur ontstaat doordat viezigheid zoals bacteriën zich vastklampen aan de hondenharen. Bacteriën zetten zweet, huidschilfers en andere afvalstoffen om in stinkende geuren. Het is daarom ook belangrijk dat je je hond regelmatig wast. Gebruik hiervoor dan wel speciale hondenshampoo en niet de shampoo die je zelf gebruikt. Hondenshampoo is namelijk speciaal voor honden geproduceerd.

Hoe kom je ervan af?

Je hond regelmatig wassen is natuurlijk een preventieve oplossing, maar wat als de geur al in je huis en je meubels hangt? Er zijn allerlei veilige artikelen die je kunt gebruiken om de hondengeur te verwijderen. Zorgt ervoor dat je een product kiest die gebruik maak van milde, veilige en effectieve ingrediënten voor mens en dier. Daarnaast moet het product de bron aanpakken en niet alleen de geur maskeren.

Verder moet het product op elk materiaal gebruikt kunnen worden en ook op je hond zelf. Zo heb je bijvoorbeeld verschillende producten, denk hierbij aan hondenparfum, geurverwijderaar of schoonmaakdoekjes speciaal voor huisdieren. Je kan het zo gek nog niet bedenken of je kan het wel kopen. Bepaal voor jezelf goed welk product voor jou het beste werkt.

Gebruik geen azijn, vodka, ammonia of andere schadelijke producten om de hondengeur te verwijderen. Ook chloor is hiervoor te agressief. Dit is onverstandig omdat de gezondheid van je hond hierdoor in gevaar kan komen. Ook zijn deze agressieve producten niet goed voor je meubels. Op die manier zorg je voor je spullen in het huis en voor je huisdier.

Door Admin