Portofoons zijn een essentieel communicatiemiddel voor veel bedrijven en organisaties, en er zijn veel verschillende soorten op de markt. Twee van de meest populaire merken zijn Kenwood en Motorola. 

Kenwoord portofoons 

Kenwoord is een Japans bedrijf dat gespecialiseerd is in elektronica en communicatieapparatuur. Het werd opgericht in 1946 en heeft sindsdien een uitstekende reputatie opgebouwd in de sector. Kenwoord produceert een breed scala aan portofoons voor professioneel gebruik, waaronder analoge en digitale modellen. 

Een van de meest populaire analoge modellen is de Kenwoord portofoon TK-3501. Deze portofoon is compact en licht van gewicht, dus gemakkelijk mee te nemen tijdens lange werkdagen. Hij heeft een vermogen van 1,5 watt en kan tot 16 kanalen opnemen. Het heeft ook een handige functie genaamd QT/DQT-codering, die zorgt voor veilige en duidelijke communicatie door interferentie van andere signalen te voorkomen.  

Kenwoord heeft ook een aantal digitale modellen, zoals de Kenwoord NX-320E. Deze portofoon biedt digitale spraaktechnologie, wat betekent dat de communicatie kristalhelder is, zelfs in lawaaierige omgevingen. Het heeft ook een ingebouwde GPS-functie, waardoor locatie gebaseerde communicatie mogelijk is. 

Motorola portofoons 

Motorola is een Amerikaans bedrijf dat ook bekend staat om zijn elektronica en communicatieapparatuur. Het werd opgericht in 1928 en heeft sindsdien een indrukwekkende reeks radio’s geproduceerd. Motorola biedt ook analoge en digitale modellen aan. Een van de populairste analoge modellen van Motorola is de Motorola XT420. Deze portofoon is duurzaam en waterdicht, waardoor hij geschikt is voor gebruik onder zware omstandigheden. Het heeft ook een groot bereik van maximaal 9 kilometer, waardoor het een goede keuze is voor grotere klussen. Ook heeft hij een batterij die tot 20 uur meegaat, ideaal dus voor lange werkdagen. 

Motorola heeft ook digitale modellen, zoals de Motorola portofoon DP4400E. Deze portofoon biedt digitale spraaktechnologie, wat betekent dat de communicatie helder en veilig is. Het heeft ook een ingebouwde Bluetooth-functie, waardoor draadloze accessoires kunnen worden aangesloten en de handen vrij blijven tijdens het communiceren. 

Door Admin