Sieraden

DoorAdmin

mrt 27, 2022

Sieraden zijn van alle tijden. De oudste sieraden zijn 75.000 jaar geleden in het zuiden van het Afrikaans continent in een grot gemaakt en daar is de traditie begonnen die tot op de dag van vandaag doorgaat. Het dragen van sieraden was en is een statement. Het zegt iets over wie je bent, wat je sociale status is en waar je voor staat.

Maar sieraden zijn vooral mooi en maken de vrouw die ze draagt mooier dan ze al is. “Diamonds are a girls best friend” is daar een mooie verwoording van. Armbanden, kettingen, oorbellen en ringen zijn vaak de bezegeling van iets moois en het symbool van liefde, verbondenheid of de symbolen van  macht. De indrukwekkende verzameling kroonjuwelen van de Engelse koningin is daar een goed voorbeeld van.

De kostbare materialen voor sieraden

Op de wereld zijn veel verschillende mineralen te vinden maar alleen smaragd, saffier, diamant en robijn dragen, sinds de Grieken het zo bepaalden, het predikaat edelsteen.  De waarde wordt bepaald door het gewicht, de manier waarop de steen geslepen is, de helderheid, kleur en zeldzaamheid.

Het gewicht wordt bij edelstenen uitgedrukt in karaat. Een karaat is 0,2 gram. Goud, zilver en platina zijn de drie edelmetalen waarvan de zuiverheid wordt uitgedrukt in karaat, waarbij 24 karaat honderd procent zuiverheid aangeeft. Het zijn edelmetalen omdat ze niet roesten en hierdoor duizenden jaren kunnen overleven zonder noemenswaardige veranderingen. Hierin ligt ook de symboliek van sieraden besloten.

De minder kostbare materialen voor sieraden

Ook van minder kostbare materialen zijn mooie en bijzondere sieraden gemaakt. Voorbeelden hiervan zijn sieraden van hout, halfedelstenen, glas en kunststoffen maar een creatieve sieradenmaker kan van bijna alles mooie dingen maken. Voor iedere portemonee is er een mogelijkheid om liefde en verbondenheid te bezegelen, jezelf te verwennen of een statement af te geven.

Verwen jezelf of laat je verwennen met een mooi sieraad dat uitdrukt wie je bent. Doorzoek onze website en laat je verrassen door de ruime collectie waar zeker iets voor jou bij zit.

Door Admin