Het kan best lastig zijn om met snowboarden te beginnen. Als je voor het eerst dat gaat doen, dan is de kans groot dat je veel gaat vallen. En dat is ook niet zo gek, want het wordt over het algemeen als best moeilijk gezien. Het is een kwestie van vallen en opstaan en oefening baart kunst. Maar als je eenmaal de juiste techniek onder de knie hebt, dan sjees jij de berg zo af! Omdat het voor de beginnende snowboarder best lastig kan zijn, hebben we een aantal tips voor je opgesteld.

Kies voor een warme en waterdichte outfit

Ten eerste is het belangrijk om de juiste outfit te kiezen. Hierbij is het belangrijk om te kiezen voor warme, maar ook waterdichte kleding. Vooral als je een beginner bent, zal je vaak vallen. Daarom is kleding dat waterdicht is wel zo prettig. Warme kleding is natuurlijk ook altijd gewenst als er een koude wind staat.

Kies de juiste maat van snowboard en schoenen

De snowboardschoenen die jij gaat kopen, moeten natuurlijk wel goed passen. Ze moeten zeker niet te klein zijn, want dat kun je je niet goed bewegen op het snowboard. Ook te grote schoenen is niet ideaal, dan is de kans groot dat je te weinig grip hebt. Pas de snowboardschoenen dus altijd goed voordat je ze koopt. Je kan een snowboard kopen, maar je kan er ook eerst eentje huren. Als je eerst een snowboard huurt, dan kun je testen of het wat voor je is. De lengte van je snowboard hangt af van jouw lengte en gewicht. Je kan het meten door het snowboard rechtop te zetten, wanneer de bovenkant tussen je borst en neus komen heb je de juiste lengte. Wanneer je grote voeten hebt, dus ongeveer maat 44 hebt over groter, kies dan voor een breder snowboard.

Rechter of linkervoet voor?

Wanneer je gaat snowboarden heb je of je rechtervoet of je linkervoet voor. Als je je rechtervoet voor hebt ben je een goofy, wanneer je je rechtervoet voor hebt, ben je regular. Als je niet weet welke voet je voor hebt, wordt het aangeraden om te doen alsof je op ijs een stukje gaat glijden. Je zal uit automatisme één van je voeten voor zetten.

Door Admin