Als je last hebt van mondproblemen kan dit van alles zijn. Vaak hebben mensen meer dan één probleem maar hangen deze wel met elkaar samen. Zo kun je bijvoorbeeld last hebben van een droge mond, maar stimuleert dit ook de groei van schadelijke bacteriën waardoor je een slechte adem krijgt. Een mondprobleem kan ook ontstaan op het tandvlees. Een veelvoorkomend iets daarbij is een ontsteking, ook bekend als gingivitis. Heb je daar last van? Pak de ontsteking dan zo snel mogelijk aan. Verwaarloos je deze dan loop je namelijk kans op ernstige problemen aan je gebit zoals het uitvallen van tanden en kiezen.

Kies het juiste middel bij jouw mondklachten uit

Het is geen groot probleem om een middel te vinden dat je kunt inzetten tegen een tandvleesontsteking. Als je even de tijd neemt om online of bij de drogist rond te kijken zul je snel ontdekken dat er diverse middelen te koop zijn om een dergelijke ontsteking effectief aan te pakken. Zo kun je onder andere kiezen voor mondwater of gel die er speciaal voor ontwikkeld zijn deze klachten tegen te gaan. Vaak ondervind je al heel snel effect zodat je klachten snel verlicht worden en je er zo vanaf bent.

Waarvoor kun je de producten uit de PerioTherapy Kit gebruiken?

Een goed mondwater en dito gel vind je in de PerioTherapy Gezond Tandvlees Kit. Groot voordeel van beide producten is dat ze voor meerdere mondproblemen zijn in te zetten. Zo kunnen ze gebruikt worden om tandvleesontsteking tegen te gaan en verminderen ze ook bloedend tandvlees, plak en tandsteen. Daarnaast helpen ze een slechte adem tegen te gaan. Heb je vaak last van gevoelig tandvlees of tanden of is het snel geïrriteerd? Dan kan het mondwater bij de eerste keer spoelen al verlichting geven.

Voor nagenoeg iedereen geschikt

Aan de middelen zijn geen kunstmatige stoffen zoals kleur- en smaak stoffen toegevoegd. Er zitten geen suikers in (ook geen kunstmatige zoals sacharine) en de producten zijn allebei geschikt voor diabetici, mensen met een glutenallergie, zwangere vrouwen en vegetariërs. Ze zijn vriendelijk voor de mond en het milieu en omdat er geen mogelijk schadelijke hulpstoffen in zitten zijn er geen bijwerkingen bekend.

Houd je mond goed schoon om problemen te voorkomen

Gezonde tanden en een gezond tandvlees zijn erg belangrijk want hierdoor voel je jezelf ook een stuk prettiger en beter. Wil je ervoor zorgen dat je mond goed schoon en gehydrateerd blijft? Dan is mondwater vaak een prima middel om daarvoor te gebruiken. Dit zorgt niet alleen voor een frisse smaak in de mond die je langere tijd behoudt, maar het kan ook ingezet worden tegen tal van mondproblemen.

OxyFresh geeft snel verlichting en genezing

Heb je last van bloedend tandvlees, of is dit extra gevoelig en zit er een ontsteking in? Dan is het OxyFresh mondwater een adequaat middel om van je problemen af te raken. Koop je dit samen met de speciale Super Relief Ge,l dan heb je twee producten in huis waarmee je tandvleesproblemen effectief kunt aanpakken. Daarnaast kunnen ze allebei ingezet worden om een slechte adem en monddroogheid te bestrijden en wondjes en aften te genezen.

Geen schadelijke grondstoffen in de gel en het mondwater

Voor zowel de gel als het mondwater geldt dat deze PH-neutraal zijn. Ze tasten derhalve het tandglazuur niet aan. Er zijn geen agressieve stoffen zoals alcohol, chloorhexidine of SLS aan de producten toegevoegd. Dit is vaak wel het geval bij veel (mond)verzorgingsproducten maar dit heeft geen enkele meerwaarde. Deze toevoegingen doen namelijk eerder kwaad dan goed.

Waarom zitten deze stoffen er niet in?

Zo kan alcohol een ontsmettende werking hebben maar het kan ook een bijtende werking hebben waardoor je mond uitdroogt. Schadelijke bacteriën zitten liever in een droge mond dus als deze nog minder vochtig is, dan trek je ze alleen nog maar meer aan in plaats van dat je ze tegengaat. SLS wordt enkel gebruikt om een product meer te laten schuimen maar dit doet verder niets en kan wel voor wondjes zorgen. Zo raak je alleen maar van de regen in de drup. Alle producten van OxyFresh bevatten enkel natuurlijke grondstoffen zodat je niet bang hoeft te zijn voor nare bijwerkingen.

Laat tandsteen niet te ver vorderen

Ook tandsteen kan een ontsteking in het tandvlees veroorzaken. Dit is niet het geval als je

maar een beetje tandsteen hebt dat regelmatig weggehaald wordt, bijvoorbeeld als je bij de tandarts bent. Laat je het probleem echter voor wat het is en doe je er niets aan, dan heb je kans dat het tot een ontsteking leidt dit nog meer problemen kan veroorzaken. Het is dus goed om tandsteen regelmatig weg te laten halen.

Zelf op hygiënische wijze tandsteen aanpakken

Liever niet te vaak naar de tandarts? Dan kun je er ook voor kiezen de Profi Dentek Oral Care Kit aan te schaffen. Hierin zitten verschillende attributen waarmee je tandplak, tandsteen en restjes viezigheid kunt weghalen en tevens het tandvlees goed kunt verzorgen. Alle onderdelen kunnen na gebruik afgewassen worden in de vaatwasser zodat ze hygiënisch schoon worden. Berg ze daarna op in het daarvoor bestemde opbergdoosje zodat je ze de volgende keer meteen weer gebruiken kunt.

Wat kun je allemaal inzetten tegen tandsteen?

In het pakket zitten twee krabbertjes, een rubberen tool om het tandvlees mee te behandelen, een toothpick, een spiegeltje en een speciale dental pick. De toothpick gebruik je het beste om op plekjes te raken die je niet zo goed ziet en waar je niet zo goed bij kunt. De dental pick is bedoeld om vuil en plak tussen de tanden weg te halen. Alle instrumenten hebben een goede handgreep zodat je geen kans loopt dat ze tijdens de behandeling uit je handen schieten en je er iets in de mond mee beschadigt. Daarnaast zijn ze allemaal van dermate licht en flexibel materiaal gemaakt dat je er op nagenoeg elk plekje in mond kunt komen en het tandglazuur niet beschadigt tijdens het verwijderen van tandsteen. Het wegkrabben gebeurt voorzichtig en op een mondvriendelijke manier.

Door Admin