Veel vrouwen hebben last van ongemak en pijn rondom de schaamstreek. Vooral de schaamlippen kunnen soms een groot probleem vormen en dit komt doordat ze te groot zijn. Te grote schaamlippen kunnen voor veel ongemak zorgen en in sommige gevallen ook pijnlijk zijn. Vooral tijdens het vrijen, sporten en andere dagelijkse activiteiten is de pijn hevig en dat is natuurlijk vervelend. Je wilt natuurlijk lekker in jouw vel zitten en daarom kan het misschien verstandig zijn om een schaamlipcorrectie te nemen. Een schaamlipcorrectie wordt ook wel een labiacorrectie genoemd en dit is een ingreep die gewoon in een kliniek uitgevoerd kan worden.

De labiacorrectie is heel erg fijn voor vrouwen die veel ongemak en pijn hebben. Toch hoef je niet altijd een medische reden te hebben voor deze ingreep. Sommige vrouwen vinden het ook gewoon vervelend en voelen zich onzeker over de grootte van hun schaamlippen. Steeds meer vrouwen kiezen daarom voor een schaamlipcorrectie uit cosmetische doeleinden. Toch kan het handig zijn om meer over deze correctie te weten te komen, zodat je precies weet hoe het werkt. Wil jij weten hoe een schaamlipcorrectie werkt? En hoe het herstel is? In dit artikel vertellen we er van alles over, zodat je er meer over te weten komt.

Hoe werkt de labiacorrectie?

Voordat je besluit om te kiezen voor een labiacorrectie, is het natuurlijk wel handig om te weten hoe de correctie in zijn werk gaat. De meeste ingrepen bij de schaamstreek gebeuren onder een plaatselijke verdoving. Soms wordt er gekozen voor een algehele verdoving en vaak worden er dan meerdere ingrepen uitgevoerd. De chirurg verwijderd bij de kleine schaamlippen het huidoverschot. Hierdoor worden deze schaamlippen een stuk kleiner en worden ze ook kleiner dan de buitenste schaamlippen. De buitenste schaamlippen kunnen hierbij ook verkleind worden. De wond wordt altijd gehecht met oplosbare hechtingen en de ingreep duurt ongeveer 2 uur.

Kliniek vinden

Voor het laten uitvoeren van een labiacorrectie, moet je natuurlijk een goede kliniek vinden. De kosten kunnen per kliniek verschillen, maar dit is natuurlijk niet het belangrijkste. Je wilt natuurlijk dat het goed uitgevoerd wordt en daarom is de kwaliteit van de diensten belangrijker. Kijk daarom op de website van de kliniek en controleer de voor- en na foto’s van vorige klanten. Veel vrouwen willen ook dat de ingreep uitgevoerd wordt door een vrouwelijk team en dat begrijpen wij goed. Bij de meeste klinieken is dit ook mogelijk, maar dit is niet altijd het geval.

Het herstel na een labiacorrectie

Het herstel van een labiacorrectie is heel erg belangrijk, maar wel eenvoudig. Je kunt vaak meteen na de ingreep naar huis en de wond moet thuis goed schoongehouden worden. Hierbij is het verstandig om geen strakke broeken te dragen en tegen de pijn kun je medicijnen nemen. De schaamlippen zijn over het algemeen goed doorbloed en dit betekent dat de wond ook snel kan herstellen. Je kunt binnen een paar weken al de meeste dagelijkse activiteiten oppakken en dat is natuurlijk ideaal. Wil jij ook een labiacorrectie? Kijk dan snel op het internet voor meer informatie.

Door Admin